Leerlingbegeleiding

De mentor en het versterkt mentorenteam
Alle klassen hebben een mentor. De mentor is een belangrijk persoon, vooral in de brugklas. Je komt van de vertrouwde basisschool in een nieuwe omgeving. Dan is het prettig dat er iemand is die je houvast geeft. Iemand aan wie je alle vragen kunt stellen. De mentor werkt samen met jouw docenten. Dat noemen we het versterkt mentorenteam. Al jouw docenten zijn daardoor betrokken bij hoe het met je gaat, met jou en je klas. Het hele mentorenteam houdt toezicht op jouw ontwikkeling. 

Leerlingvolgsysteem

De mentor kan de resultaten op de computer volgen. Hij of zij doet dit met SOM. Jij krijgt ook inlogcodes voor SOM, zodat je zelf ook je cijfers in de gaten kunt houden. Je ouders kunnen ook meekijken. Het kan  voorkomen dat je een keer een minder goed cijfer haalt. Daarom krijg je in de eerste periode de kans om jezelf te verbeteren door middel van een herkansing.

Begeleiding bij leerproblemen

Je mentor en de andere docenten zullen je in eerste instantie helpen. Soms is dit niet voldoende. Je kunt er dan samen met je ouders voor kiezen om naar huiswerkbegeleiding en bijles te gaan. De contactgegevens van instituut A tot Z huiswerkbegeleiding  staan onder het tabblad 'contact' deze website.

Begeleiding bij dyslexie

Als je dyslexie hebt, kun je gebruik maken van het tijdverlenging bij toetsen. Dat betekent dat je in een ander lokaal zit en extra krijgt om je toetsen te maken. Veel dyslectische leerlingen vinden het prettig om met digitale boeken te werken. Deze stellen we beschikbaar. De mentor zal met jou bespreken wat voor jou handig is. Meer over dyslexie kun je hier vinden.

Begeleiding bij faalangst

Stel je voor: “je hebt volgens planning je toets voorbereid en tijdens de toets weet je ineens niets meer.” Dat kan een keer gebeuren. Als dit vaker gebeurt en je merkt dat je voordat je een toets gaat maken erg zenuwachtig bent, zou het zo kunnen zijn dat je last hebt faalangst. Dat is even vervelend, maar gelukkig ook op te lossen. We hebben op school een faalangsttraining. Je leert tijdens deze training om te gaan met de spanning. Handig voor in de onderbouw en later bij je examens.