GO-TECHNASIUM

Door onderwijs aan een technasium wordt bevorderd dat meer leerlingen na het voortgezet onderwijs kiezen voor een bèta-vervolgopleiding. Er is nog steeds veel werk in de bèta-beroepen. Het technasium brengt je in contact met de veelzijdigheid en aantrekkelijkheid van technische studies en beroepen. Bij elk project staat een specifiek beroep centraal en neem je een kijkje in de praktijk. Wat doet een werktuigbouwkundig ingenieur? Wat zijn de dagelijkse bezigheden van de boswachter? Of, wat gebeurt er in een ziekenhuis?

Op het technasium word je als leerling serieus genomen en uitgedaagd. Dit motiveert je het beste uit jezelf te halen.

Programma en opbouw voor mavo, havo en vwo

In de brugklas van havo en vwo op het Northgo College doe je twee O&O projecten. O&O staat 
voor onderzoeken en ontwerpen. Ook de mavoleerlingen werken op dezelfde manier. Bij hen heet het vak T& T, oftewel technologie & toepassing. Ieder project duurt zeven weken. Tijdens deze weken werk je vijf uur per week aan het project. Na het eerste jaar kun je kiezen of je verder wilt gaan met technasium. In de bovenbouw van havo en vwo kun je het technasium voortzetten door te het keuze-examenvak O&O in je vakkenpakket op te nemen. In 3e en 4e klas van de mavo kun je de vak T&T kiezen. 

Skillslab

Het Northgo College beschikt over een geweldig Skillslab. Met een studio, een brainstormruimte (letterlijk een denktank), werkplekken, een atelier en een plek voor het geven van presentaties Het futuristisch aandoende lokaal voldoet aan alle eisen die het technasium stelt. 
Samenwerking met het bedrijfsleven

Iedere technasiumleerling werkt in teamverband aan opdrachten die tot concrete resultaten leiden. Deze opdrachten worden niet geformuleerd door de begeleidende docenten, maar komen vanuit het bedrijfsleven of van een instelling. Zowel tijdens de uitvoering van het project als bij de afronding speelt dat bedrijf een belangrijke rol. Het technasium is voor een bedrijf dan ook een mooie kans om jonge mensen al vroeg te laten kennismaken met het uitdagende werk dat hun branche te bieden heeft.

Het Northgo College werkt onder andere samen met de volgende bedrijven:
  • Decos Information Solutions
  • Imtech Marine
  • Staatsbosbeheer/Het Zuidhollands Landschap
  • Gemeente Noordwijk
  • Politie & Brandweer Hollands Midden
  • Onderzoeksinstituut Imares

Stichting technasium

Meer informatie over het technasium is te vinden op www.technasium.nl.