GO-SPORT

Het Northgo College heeft jarenlange ervaring met sportklassen. Bij Go-sport krijg je meer uren sport en volg je een uitgebreid programma waarbij je veel verschillende sporten doet. Clinics van topsporters, deelname aan toernooien en excursies naar topsportwedstrijden vormen onderdelen van dit programma. Gedurende het jaar krijg je ook de mogelijkheid om te kiezen voor de modules Go-Voetbal of Go-hockey. Je kunt op elk leerniveau (mavo, havo of vwo) deelnemen aan de programma’s van Go-sport.

Go-sport

Bij Allround sport staat plezier in sport voorop. Je volgt 5 uur sport per week, je beoefent sporten die je al kent .
En je maakt kennis met sporten die voor jou misschien nieuw zijn. Je krijgt les van onze sportklasdocenten, maar je krijgt ook clinics van topsporters en toptrainers. In de sportklas vinden we het belangrijk dat je leert samenwerken, organiseren, coachen en leiding geven. Daarom begeleiden de leerlingen van de sportklas bijvoorbeeld sportdagen van basisscholen. 

Go-hockeyGo-hockey is een keuzemodule. Als Go-sporter krijg je gedurende het schooljaar een aantal keer de mogelijkheid om Go-hockey te volgen. De hockeytrainingen zijn op het waterveld van de Noordwijkse Hockeyclub en worden gegeven door een gediplomeerd hockeytrainer, die erkend is door de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB). In de hockeyklas bereik je een hoger niveau in jouw sport.
Go-Voetbal

Go-Voetbal is voor leerlingen die nog beter willen leren voetballen. Als je in Go-Sport doet, kun je een aantal keer per jaar Go-Voetbal kiezen. Naast voetbaltraining op niveau wordt ook aandacht besteed aan vaardigheden als: organiseren, fair-play-voetbal en coachen Op het terrein van VV Noordwijk, naast de school, staan door de KNVB-opgeleide voetbaltrainers voor je klaar.*De lessen vinden plaats tijdens schooltijd (08:30-16:00)