Cambridge English en internationalisering

De wereld houdt niet op bij de Nederlandse grens: een tijdje studeren, stage lopen of werken in het buitenland wordt steeds gewoner. Ook zijn er steeds meer Engelstalige vervolgopleidingen in Nederland. Om de leerlingen goed voor te bereiden op de toekomst krijgen de moderne vreemde talen veel aandacht op het Northgo College.

Cambridge English

Cambridge English wordt aangeboden op alle niveaus dus op zowel mavo, havo en vwo. Aan het begin van de brugklas worden alle leerlingen beoordeeld op hun niveau en ingedeeld in regulier Engels of Cambridge Engels. Het is tussentijds mogelijk om over te stappen van regulier naar Cambridge of van Cambridge naar regulier. 
In de praktijk zal het er op neer komen dat de leerlingen die Cambridge Engels gevolgd hebben aan het eind van je middelbare school een niveau hoger uitkomen. Een goede voorbereiding op het HBO of de universiteit. Veel vakken worden daar tegenwoordig in het Engels aangeboden.Exam preparation center

Het Northgo College is een officieel Cambridge Exam Preparation Center. Dat houdt in dat wij leerlingen die dit kunnen en willen opleiden en inschrijven voor de internationaal erkende Cambridge Certificates FCE (first level), CAE (advanced level) of CPE (Proficiency qualification).  

Internationalisering

Op het Northgo College bereiden wij ons leerlingen goed voor op hun rol als Europees burger. Er zijn jaarlijks uitwisselingen mogelijk met scholen in Italië, Duitsland en België waarbij de leerlingen verblijven in gastgezinnen. Ook zijn er in het vierde leerjaar studiereizen naar bijvoorbeeld, Polen, Rome, Sevilla en Marokko

Het Northgo College was in 1995 initiatiefnemer van het Yes-event. Een grote internationale jeugdconferentie. De leerlingen debatteren met elkaar over internationale thema's als duurzaamheid en integratie. Sindsdien wordt de conferentie elk jaar georganiseerd in een andere Europese stad. 

Extra aandacht voor Frans, Duits en Spaans

Vanaf de bovenbouw kunnen leerlingen toewerken naar de volgende internationaal erkende certificaten:

  • Cambridge (voor Engels)
  • Delf Scolaire (voor Frans)
  • Goethe (voor Duits)
  • Dele (voor Spaans)