Hallo 7e en 8e groeper! Nice to meet you!


Als je over één of twee jaar naar de brugklas gaat, dan krijg je het druk! Je gaat scholen bezoeken en met je ouders en je meester of juf hierover praten. Op het Northgo College mag je zo vaak langskomen als je wilt. Er staan leuke activiteiten op het programma.
Hoe vaker je komt, hoe beter je de school leert kennen. Zo goed, dat je straks de juiste beslissing kuntnemen!
Op deze webpagina hebben we al onze activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Tot gauw!!

HIGHSCHOOLPROGRAMMA

Op het Northgo College kun je kiezen voor deelname aan het Highschoolprogramma. De Northgo Campus beschikt over twee mooie splinternieuwe sporthallen en sportvelden. In de nabijheid van de school zijn de hockeyvelden en de dans- en balletschool. Dit geeft ons de mogelijkheid modern onderwijs te geven. In het afgelopen schooljaar is het Skillslab geopend. In deze hypermoderne ruimte worden de O&O (onderzoeken en ontwerpen)-lessen en T&T (technologie en toepassing) lessen gegeven.

Onze expressie-ateliers maken

Uitgebreide informatie over het Highschool programma vind je op deze website op de pagina’s sport, expressie en technasium en in de brugklasfolder. Maar wat het Highschoolprogramma inhoudt kun je het best ervaren door je in te schrijven voor de experiencemiddagen.

EXPERIENCEMIDDAGEN VOOR GROEP 7/8

Wil je het Northgo College echt goed leren kennen? Doe dan mee met de experiencemiddagen.

Hoe werkt het?

Tijdens de experiencemiddagen krijg je een indruk van de onderdelen van het Highschoolprogramma. Er zijn drie rondes van drie middagen. Je kiest per ronde één experience die aansluit bij jouw

interesse. Je volgt dan deze experience drie woensdagmiddagen achter elkaar.

Voor wie?

Alle leerlingen in groep 7 en 8 die verwachten een mavo, havo of vwo-advies te krijgen kunnen zich inschrijven voor de experiencemiddagen.


Wat zijn de keuzes?

> experience hockeyklas

De Hockey Experience staat bol van de nieuwste technieken en tactieken! De trainingen worden gegeven door hoofdklasse-speler van Amsterdam en wereldkampioen zaalhockey Robert Tigges. Alle thema’s komen aan bod; verdedigen, middenveld-spel, aanvallen en scoren. Als aanvulling op jouw eigen hockeytrainingen leer je hier nog veel extra’s! Robert Tigges werkt bij Bovelander & Bovelander hockeyschool. Trainers van Bovelander geven ook de hockeylessen op het Northgo College.


> experience voetbalklas

De voetbalexperience wordt gegeven door Oscar Alkemade. Oscar is gekwalificeerd KNVB trainer. oefenmeester A. Hij verzorgt ook de lessen voor de voetbalklas. Tijdens de voetbalexperience ga je in groepsverband werken aan hooghouden met en zonder bal, keepen, aanvallen en verdedigen. Ook kijkt Oscar naar je individuele mogelijkheden op het veld.


> experience dansklas

De danslessen op het Northgo College worden gegeven door Jorien Boot van Dans- en Balletschool Jorien Boot in Noordwijk. Jorien geeft ook de dansexperience. Je werkt in drie lessen aan een kleine voorstelling die je in de laatste les voor je ouders/verzorgers opvoert.


> experience media- en design

Cars, Toystory, Monsters en Co en Frozen, films gemaakt door de beste animators ter wereld. In de Experience Media & Design ga je in drie lessen je eigen animatiefilmpje maken. De les wordt gegeven door onze eigen expressiedocenten in het iMac filmlokaal.


> experience technasium

Zit jij ook altijd boordevol ideeën en wil je daar iets mee doen? Dan zit je goed op het technasium! Bij de experience werk je aan een klein technasiumproject. Je werkt voor een echte opdrachtgever die met een echt probleem zit, een echte oplossing uit. Hoe gaaf is dat!

De experience wordt gegeven door onze eigen docenten, in ons mooie, splinternieuwe Skillslab!


Wanneer?


De experiences zijn op de woensdagmiddagen tussen 13:45 en 15:45 uur*


Er zijn drie rondes. Je kunt per ronde aan één experience deelnemen. Eén experience duurt drie woensdagmiddagen. Je mag je natuurlijk voor alle rondes inschrijven en telkens een andere experience kiezen


Ronde 1: 30 september, 7 oktober en 14 oktober

Ronde 2: 4 november, 11 november en 18 november

Ronde 3: 2 december, 9 december en 16 december


*Per experience kunnen aanvang- of eindtijden verschillen. Deelnemers aan de experience worden hier per e-mail over geïnformeerd.


Aanmelden


Aanmelden gaat via onderstaande digitale aanmeldingsformulieren.

Je ontvangt een week voor aanvang van de experience een bevestiging van deelname.

Als er te veel aanmeldingen zijn, gaan we loten. Als je uitgeloot bent voor de experience van je eerste keuze, proberen we je te plaatsen bij één van de andere experiences. Daarom is het handig een tweede voorkeur aan te geven.


Aanmeldingsformulier ronde 1

Aanmeldingsformulier ronde 2

Aanmeldingsformulier ronde 3


MEELOOPLESJES VOOR GROEP 8


De groepen 8 in de Duin & Bollenstreek worden uitgenodigd voor meelooplesjes op het Northgo College. Je volgt dan gedurende een ochtend of middag tijdens schooltijd de lesjes sportklas, expressieklas en science. Tijdens een echte mentorles kun je al je vragen stellen aan de leerlingen van onze school en hun mentor.

Je meester of juf kan jullie opgeven voor de meelooplesjes. De meeloopdagen zijn van 12 t/m 16 oktober 2015. Alle leerkrachten groep 8 ontvangen begin september een inschrijfformulier.


Open Avond


Woensdag 28 oktober 2015

Voor leerlingen van groep 7/8 en ouders/verzorgers


18:30 uur zaal open

19:00 aanvang programma

21:00 uur einde programma


Wat houdt Highschool in? Wat is nou eigenlijk het technasium? En hoe gezellig is het op het Northgo College? Wil je antwoord op deze vragen? Kom dan naar de Open Avond. je krijgt een voorproefje van wat wij jou te bieden hebben. Na een kort gezamenlijk gedeelte in de aula kun je allerlei proeflesjes volgen. Er worden ook presentaties gegeven voor jou en je ouders over o.a. hoe wij op het Northgo College les geven, hoe je begeleid wordt en waarom wij excellente school zijn.Open Dag


Zaterdag 23 januari 2016

Voor leerlingen van groep 7/8 en ouders/verzorgers

Doorlopend programma van 10:00 tot 14:00 uur

Dit is een echte ‘doedag’. Jij en je ouders zijn van harte welkom. En neem gerust je broertjes, zusjes en vrienden en vriendinnen mee! Alle schoolvakken presenteren zich. Je kunt bijvoorbeeld proefjes doen of een voorbeeldlesje volgen. Aan de hand van een routeboekje kun je de school verkennen.

Er zijn leerlingen om je rond te leiden. Of je kunt een gesprekje voeren met de mentoren van de brugklas.

Ook het Highschoolprogramma wordt uitgebreid gepresenteerd. In het Skillslab kun je de projecten van het technasium bewonderen, in de sporthal kun je meedoen met een zaalhockey- of zaalvoetbalclinic, of meedoen met de sporten van de Allround Sportklas. In de expressie-ateliers kun je dansen, een lesje media & design volgen of actief meedoen met de vakken van allround expressieklas.


Informatie-avond


Woensdag 27 januari 2016

voor ouders/verzorgers van leerlingen van groep 7/8

19:00 uur zaal open

19:30 uur aanvang programma

21:00 uur einde officiële programma

Als je al die scholen van binnen en buiten bekeken hebt, kan het natuurlijk heel goed zijn dat juist je ouders nog vragen aan ons hebben. Daar is deze avond heel geschikt voor. Het gaat tijdens deze informatieavond over bijvoorbeeld de kwaliteit van onderwijs en de leerlingbegeleiding op het Northgo College. Ook kunnen er nog vragen gesteld worden over het technasium en het Highschoolprogramma (hockey, voetbal, media- en design en dans).