De overstap van basisschool naar de brugklas

En dan komt het moment dat je ingeschreven bent op het Northgo College! De overstap van de basisschool naar de brugklas lijkt een enorme stap. Maar wij gaan je daar natuurlijk bij helpen.

Een paar tips:
  • Kom zo veel als je kunt naar experiencemiddagen, Open Avonden en de Open Dag. Begin daar al in groep 7 mee. Je merkt dan dat de school na elk bezoekje steeds vertrouwder wordt.
  • Volg het Northgo College op Facebook of Instagram. Hierdoor ben je op de hoogte van wat je allemaal kunt verwachten en je zult zien dat het erg leuk is!
  • Lees ook de veelgestelde vragen op deze website. Waarschijnlijk worden veel vragen die jij hebt hiermee beantwoord. 

Kennismaking

Nog voor de zomervakantie kom je een keer naar het Northgo College. Op deze woensdagmiddag in juni hoor je in welke klas je zit en wie je mentor wordt. Tijdens deze kennismakingsmiddag is ook de sportintake voor de sportklassers. Leerlingen van de dansklas, de voetbal- hockey- en allroundsportklas passen ook hun sport- en danskleding. 

Voorbereiding

Als aankomend brugklasser wil je je natuurlijk goed voorbereiden. Je krijgt van ons een lijst waarop staat wat je allemaal nodig hebt. Deze lijst neem je mee als je schoolspullen gaat kopen.
Het programma van de eerste schoolweek ontvang je in de vakantie per e-mail. 
Je boeken krijg je in de laatste vakantieweek thuisgestuurd. Je ouders, oudere broer of zus of buurmeisje willen je vast wel helpen bij het kaften van je boeken!

De eerste schooldag

Op de eerste schooldag hoef je geen boeken mee te nemen. Je komt op de afgesproken tijd op school. Eerst krijgen jullie een gezamenlijke toespraak van de brugklascoördinator. Daarna ga je met je eigen mentor en je klas naar het lokaal. De mentor vertelt precies wat je in de eerste week gaat doen. 

Introductieweek

Als de grote dag echt aangebroken is, is er eigenlijk niets om je zenuwachtig over te maken. Maar wij kunnen dat gemakkelijk zeggen en we begrijpen het best dat je het een beetje spannend vindt. De eerste week staat in het teken van wennen en kennismaken. Met het gebouw, met de docenten en met elkaar! Er zijn tal van leuke activiteiten. Het brugklasfeest op vrijdag is het hoogtepunt van deze week!