Welkom 7e en 8e groeper!


Als je over één of twee jaar naar de brugklas gaat, dan krijg je het druk! Je gaat scholen bezoeken en met je ouders en je meester of juf hierover praten. 
Op het Northgo College mag je zo vaak langskomen als je wilt. Er staan leuke activiteiten op het programma. Hoe vaker je komt, hoe beter je de school leert kennen. Zo goed, dat je straks de juiste beslissing kunt nemen! 

Op deze webpagina hebben we al onze activiteiten voor je op een rijtje gezet. 
Tot gauw!!

HIGHSCHOOLPROGRAMMA

Op het Northgo College kun je kiezen voor deelname aan het Highschoolprogramma. De Northgo Campus beschikt over twee mooie splinternieuwe sporthallen en sportvelden. In de nabijheid van de school zijn de hockeyvelden en de dans- en balletschool. Dit geeft ons de mogelijkheid modern onderwijs te geven. In het afgelopen schooljaar is het Skillslab geopend. In deze hypermoderne ruimte worden de O&O (onderzoeken en ontwerpen)-lessen en T&T (technologie en toepassing) lessen gegeven.
Uitgebreide informatie over het Highschool programma vind je op deze website op de pagina’s sport, expressie en technasium en in de brugklasfolder. Maar wat het
Highschoolprogramma inhoudt kun je het best ervaren door je in te schrijven voor de experiencemiddagen.


Open Dag: Zaterdag 23 januari 2016

Voor leerlingen van groep 7/8 en ouders/verzorgers 

Doorlopend programma van 10:00 tot 14:00 uur

Dit is een echte ‘doedag’. Jij en je ouders zijn van harte welkom. En neem gerust je broertjes, zusjes en vrienden en vriendinnen mee! Alle schoolvakken presenteren zich. Je kunt bijvoorbeeld proefjes doen of een voorbeeldlesje volgen. Aan de hand van een routeboekje kun je de school verkennen. Er zijn leerlingen om je rond te leiden. Of je kunt een gesprekje voeren met de mentoren van de brugklas.

Ook het Highschoolprogramma wordt uitgebreid gepresenteerd. In het Skillslab kun je de projecten van het technasium bewonderen, in de sporthal kun je meedoen met een zaalhockey- of zaalvoetbalclinic, of meedoen met de sporten van de Allround Sportklas. In de expressie-ateliers kun je dansen, een lesje media & design volgen of actief meedoen met de vakken van allround expressieklas.

Informatie-avond: Woensdag 27 januari 2016

Speciaal voor ouders/verzorgers van leerlingen van groep 7/8
  • 19:00 uur zaal open
  • 19:30 uur aanvang programma
  • 21:00 uur einde officiële programma
Als je al die scholen van binnen en buiten bekeken hebt, kan het natuurlijk heel goed zijn dat juist je ouders nog vragen aan ons hebben. Daar is deze avond heel geschikt voor. Het gaat tijdens deze informatieavond over bijvoorbeeld de kwaliteit van onderwijs en de leerlingbegeleiding op het Northgo College. Ook kunnen er nog vragen gesteld worden over het technasium en het Highschoolprogramma (hockey, voetbal, media- en design en dans).
Experiencemiddagen voor groep 7/8

Wil je het Northgo College echt goed leren kennen? Doe dan mee met de experiencemiddagen.

Wanneer?

De experiencemiddagen worden gehouden van september tot en met december. Je volgt steeds een blok van 3 woensdagmiddagen. In 2016 organiseren wij weer een serie experiencemiddagen. 

Aanmelden

Aanmelden gaat via deze website. Begin september 2016 komen de aanmeldingsformulieren online. 

Hoe werkt het? 
Tijdens de experiencemiddagen krijg je een indruk van de onderdelen van het Highschoolprogramma. Er zijn drie rondes van drie middagen. Je kiest per ronde één experience die aansluit bij jouw interesse. Je volgt dan deze experience drie woensdagmiddagen achter elkaar.

Voor wie?
Alle leerlingen in groep 7 en 8 die verwachten een mavo, havo of vwo-advies te krijgen kunnen zich inschrijven voor de experiencemiddagen.

Wat zijn de keuzes?

> experience hockeyklas

De Hockey Experience staat bol van de nieuwste technieken en tactieken! De trainingen worden gegeven door hoofdklasse-speler van Amsterdam en wereldkampioen zaalhockey Robert Tigges. Alle thema’s komen aan bod; verdedigen, middenveld-spel, aanvallen en scoren. Als aanvulling op jouw eigen hockeytrainingen leer je hier nog veel extra’s! Robert Tigges werkt bij Bovelander & Bovelander hockeyschool. Trainers van Bovelander geven ook de hockeylessen op het Northgo College.

> experience voetbalklas

Sinds dit schooljaar is het Northgo College gestart met een voetbalklas. De voetbalklas benadert voetbal als een vak en natuurlijk begint dat bij zelf beter leren voetballen. Jouw vaardigheid en inzicht in het spel zal als gevolg van 3 uur extra training in de week (onder schooltijd) absoluut verbeteren. De training wordt gegeven door Oscar Alkemade. Naast het geven van de lessen aan de voetbalklas is Oscar op dit moment werkzaam bij de Jeugd Opleiding van Sparta Rotterdam en verzorgt hij trainerscursussen bij de KNVB.

> experience dansklas

Tijdens de dansexperience krijg je in drie lessen een globale indruk van de dansklas. Er bestaan veel verschillende dansstijlen. De stijlen die in ieder geval aan bod komen in de dansklas zijn klassiek ballet, jazz, modern en hiphop. Met de dansexperience krijg je een choreografie aangeleerd op een leuk popnummer waar al deze stijlen in verwerkt zijn. Daarnaast zijn we ook nieuwsgierig naar jouw talent als choreograaf. Wie weet heb jij wel hele leuke ideeën om de choreografie naar een nog hoger level te tillen!

> experience media- en design

Cars, Toystory, Monsters en Co en Frozen, films gemaakt door de beste animators ter wereld. In de Experience Media & Design ga je in drie lessen je eigen animatiefilmpje maken. De les wordt gegeven door onze eigen expressiedocenten in het iMac filmlokaal. 

> experience technasium

Zit jij ook altijd boordevol ideeën en wil je daar iets mee doen? Dan zit je goed op het technasium! Bij de experience werk je aan een klein technasiumproject. Je werkt voor een echte opdrachtgever die met een echt probleem zit, een echte oplossing uit. Hoe gaaf is dat! De experience wordt gegeven door onze eigen docenten, in ons mooie, splinternieuwe Skillslab